Napsal Socializator Kategorie: Ze světa DF
Publikováno: 6. leden 2012 Zobrazeno: 3571

Toady ve své pravidelné měsíční zprávě ohlásil předběžné datum vydání příští verze DF. Nejoptimističtější termín je 15 ledna, reálnější začátkem února.

Takový drobný souhrn co by vše mělo být v nové verzi (se spoustou nepřesností a určitě mi toho dost chybí)

Hlavní součástí nové verze (pravděpodobně očíslované jako 32.00) budou různí nemrtví apod. Mumie, zombíci, necromanceři, vampíří, různí-dlaci (nejen vlko-). Většina změn se projeví zejména v Adventure módu, ale i v pevnostním módu se může stát, že na vás zaútočí necromancer, který vaše padlé trpaslíky znovu oživí. Oživit půjdou dokonce i jednotlivé části těla (pokud mají vlastnost "grasp", nebo hlavy). Takže připravte se, že když někdo přijde třeba o ruku, tak ta ruka může být obživnuta a bojovat proti vám.

Různí-dlaci a vampíři budou nejspíše přenášet svojí "infekci" kousnutím, takže i vaši trpaslíci se můžou stát vlkodlaky a za úplňku se budou proměňovat. Případně se mlžou stát upírem a budou vyžadovat na pití krev. 

Mumie by měly být především v hrobkách, takže s těmi se potkáte pravděpodobně jen v adventure módu. Velkého vylepšení se dočkají města, budou mít dokonce kanalizaci, kde může být hromada různých potvor. Města budou rovněž větší a organičtější, budou dávat větší smysl, budou mít hradby a rozlézat se i za ně apod. Zatím to ocení pouze dobrodruzi, ale je to základ pro zavedení detailnější ekonomiky do herního světa, což se projeví i v módu stavění pevnosti. 

Světlo světa by měly spatřit i drobná vylepšení rozhraní. Designations (d) by měly jít dělat i v prostoru apod.

Pro ty co hrajou tutorial ovšem upgrade nedoporučuji. Pravděpodobně budu i další videa vytvářet ve verzi 31.25, protože uložené hry nebudou zpětně kompatibilní. Což znamená, že by bylo potřeba vytvořit nový svět a dělat celou pevnost znova. Což nestojí za to, když se člověk stále učí základy. Samozřejmě nikomu nebu nikdo bránit v tom, aby se tutoriály inspiroval jen volně, případně ať má vícero kopií hry, každou v jiné verzi, a hrál tak více pevností souběžně :)

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.