Napsal Socializator Kategorie: Ze světa DF
Publikováno: 10. duben 2012 Zobrazeno: 3696

Toady urputně pracuje na překopání přepravy, zejména se zdá se zaměřuje na důlní železnici! (minecarts). Železnice je asi trochu silné slovo, v podstatě to budou samostatné vozíky/vagóny tlačené po kolejích, popřípadě urychlovány specíálním… urychlovačem. Takže asi jo, železnice je ok slovo.

Než se vrhneme na další detaily, tak se ještě můžete kouknout na novou FoF

Co nás tedy čeká? Jak již bylo řečeno, vozík bude jezdit po kolejích. Po nich může být buďto tlačen trpaslíkem, nebo může být urychlen pomocí speciálního mechanismu, pravděpodobně poháněného klasickou mechanickou energií. Rychlost se bude do kopce ztrácet, naopak z kopce bude růst... a růst ... až dosáhne nějakého stále ale dostatečného limitu. Ovšem v zatáčce pak takový vozík může vyletět z kolejí... Rovněž budou existovat speciální políčka, kde vozík bude brzdit – ale nemusí vždy zastavit úplně. Zkrátka, bude fungovat slušná simulace na základě hmotnosti, rychlosti, tření .. paráda.

Výhybky, křížení apod. zatím vypadají, že budou spíše jednoduché – asi nebude možné nastavit kolej jako jednosměrnou. Jedinné co údajně půjde je nastavit směr, kterým vozík z vyrazí. Přiznám se, že jsem moc nepochopil, jestli výhybky půjdou nějak ovládat, nebo jestli si je vozík bude řídit sám, dle cíle své cesty. Tak či onak, úplný Transport Tycoon se zatím nekoná :) Koleje samotné bude možné postavit takřka všude (bude to nové políčko typu podlaha s kolejema), vagóny budou moci jezdit dokonce přímo přes mosty. Vytváření výhybek mi stále není úplně jasné, ale fungovat to má. Stejně jako stavba kolejí na rampách. Zatáčky budou zatím vždy pouze na jednom políčku, takže nepůjde udělat pozvolná

Přesto se ale Tycoonu blížíme! Vozíky budou “parkovat” ve stanicích, kde budou příkazy typu “nakládej ocelové pruty a vyjeď až budeš plný nebo po 14 dnech”. Pomocí těchto příkazů tak bude možné vytvořit docela slušný jízdní řád zajišťující stálou dodávku materiálu. Stanice tak budou sloužit jako pro nakládku/výkladku a bude proto asi vhodné je umístit poblíž skladišť a dílen (jak překvapivé :) ).

A to nejlepší nakonec. Na jednom políčku/čtverečku může být v pouze jeden vagónek, přičemž vagónky se budou řídit vcelku slušnou fyzikou. Takže Pokud pustíte jeden proti druhému, tak proběhne regulérní srážka, náraz a odraz, pravděpodobně dle celkové váhy. Budete si moci tedy udělat obodbu tohodle. Stejně tak vozík bude moct srazit i ostatní .. věci, např. gobliny! Takže budeme moct urychlovat vozíky na velmi slušné rychlosti a hárt gobowling. Pokud vytvoříte trať takovým způsobem, že vozík vyletí např. po rampě do vzduchu, tak pěkně parabolicky bude pokračovat vzduchem až do dopadu. Pokud dopadne znovu na trať, tak bude po ní pokračovat dále. Takže bude možné vytvořit zcela oddělenou část pevnosti, která bude zásobována zvenčí pomocí těchto kár. Takže možnosti co s kárama dělat budou vcelku široké. Urychlovače, vystřelovače, prstenec kolem vchodu plný rozjetých vozíků atd.. 

 

Určitě jsem ještě na některé detaily zapomenul, takže kdo chcete, tak se můžete kouknou na oficiální fórum, kde to vcelku žije. Pokud máte nějaké otázky, tak je házejte do komentářů, pokusím se odpovědět co se dá. 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.