DwarfFortress.cz

Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 8. říjen 2013 Zobrazeno: 4133

Zdravím všechny trpaslíky, lidi a asi i těch pár elfů mezi vámi. Na stránce se rozdivočil jeden plugin, dočetl jsem se, že jeho autor ho prodal nějaké firmě, která se rozhodla s jeho pomocí si zlepšit rank v googlu a kdoví co ještě. To jest, původně zcela legitimní plugin nainstalovaný v redakčním systému Joomla se stal bezpečnostní dírou. Plugin už je pryč, ale nevím, jestli se náhodou nerozlezl všude po webu. Takže bych všechny rád poprosil, aby případné problémy psali buď do Shoutboxu vpravo anebo do komentářů. 

 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 15. červenec 2013 Zobrazeno: 4029

Tak po delší době jsem se dokopal k tomu, abych udělal pár videí, pro četné žádosti je to tentokrát "Let's play". Shodou okolností jsem měl rozdělanou nadzemní pevnost, navíc s nemrtvými v okolí, takže kdo se chce kouknout, tak na Youtube kanále je najdete. První video je spíše takové rozvláčnější, v druhém se už toho trošku děje.

 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 7. leden 2013 Zobrazeno: 4685

 

Zdravím všechny příznivce DwarfFortress.cz! Psal jsem email ToadyOne (Tarn Adams), což je jedinný programátor DF a jedna polovina bratrské dvojice stojící za návrhem hry (druhou půlkou je Zach, ThreeToe). A jen tak pro zajímavost jsem dodatečně požádal o mini rozhovor pro DF.cz. Je opravdu mini a otázky jsou striktně "off-topic" tj. netýkající se hry. Herních otázek je hromada a jsou pravidelně odpovídány ve FoF (Future of the Fortress).

Takže tady je rozhovor: 

DF.CZ: Co tě napadne když uslyšíš "Česká Republika"?

ToadyOne: První věcí je Praha a špionážní filmy související s Prahou, he he he...

DF.CZ: Jaký je tvůj osobní postoj k alkoholu, zejména pivu, uvážíme-li, že alkohol je hlavním palivem trpaslíků?

ToadyOne: Občas piju, když jdu do restaurací. Nicméně hořká piva, která většinou pijou všichni nebo alespoň lidi, s kterýma chodím sednout, nemám moc rád.

DF.CZ: Související otázka - Co česká piva? (ehm, ano, lidi tady maj pivo moc rádi)

ToadyOne: Nic o nich nevím, krom toho že jsou.

DF.CZ: Je něco co by jsi chtěl vzkázat svým českým fanouškům?

ToadyOne: Jsem rád, že můžete hrát mou hru! A omlouvám se, že jsem nebyl moc platný v podpoře lokalizace/překladů.

 

Jak jsem říkal, je to opravdu mini :)  Nechtěl jsem ho příliš otravovat :-D

 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 6. duben 2012 Zobrazeno: 3850

Pro ty, co jsou již přihlášení k odběru na youtube to není žádná novinka, ale věztě, že po lehce delší odmlce jsem se dokopal k tomu udělat další videa, takže pro zájemce je tady video číslo 34 - výkop studny

 

a další:

 

Číst dál: Po delší době další videa
 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 27. únor 2012 Zobrazeno: 3140

Vzhledem k tomu, že existujou ohlasy, aby df.cz byl i na Facebooku, tak to pokusně vyzkouším. Takže kdo chce, tak může se tam může kouknout! Snad se to bude neustále zlepšovat, ale hlavní cíl je, aby to fungovalo jako jakési upozornění, že je nový článek na tomto webu. Uvidíme ;-)

 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 13. prosinec 2011 Zobrazeno: 3206

Na YouTube kanále přibyla sama od sebe další tři videa! Jedno věnováno tréninku bojových psů a jejich použití jako čmuchalů, druhé se věnuje výcviku kušařů. Což je teda docela zabugovaná část hry. A třetí je věnováno burrows. To je mechanismus, jak udržet trpaslíky v dané sekci mapy. Hlavní využití je zajištění, aby při obléhání vaší pevnosti nepobíhal nikdo sebevražedně venku.
Takže koukejte a zkoušejte.

Číst dál: Pár nových tutorial videí
 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 20. říjen 2011 Zobrazeno: 3278

Ti z vás, co jsou přihlášení k doběru přímo na youtube si toho už asi všimli, ale pro úplnost slavnostně oznamuji, že online je další várka videí. Zatím ještě bez popisků, ty  doplním co nejdříve.

Číst dál: Další nadílka videí
 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 14. září 2011 Zobrazeno: 3081

Na youtube byla přidána další várka videí! Takže neváhejte a hezky si je užijte! Poradíme si s migranty, Dwarf TheRapistem a i se šlechtou/administrátory.

 
Napsal Socializator Kategorie: DwarfFortress.cz
Publikováno: 19. srpen 2011 Zobrazeno: 3120

V kanálu přibyly další dvě videa. Nyní je naše pevnost více méně již v udržitelném stavu. Má produkci jídla a alkoholu, trpaslíci mají kde spát. Není ještě nijak zabezpečená, ale pro ty, kteří mají zájem zkoumat dále po svých je to již přijatelnější startovní bod. Přesto doporučuji nadále sledovat tutorialy, ještě celá řada základních věcí chybí - zejména určování co jaký trpaslík má dělat - pomocí Dwarf Therapist, obrana vchodu, armáda vč. zbraní a brnění, a pak ještě docela dost různého průmyslu a dalších drobností, jako je studna, nemocnice atd. atd...

 

Pro nedočkavce doporučuji si udělat zálohu uložené hry, kterou najdete v adresáři \Dwarf Fortress 0.31.25\data\save pod názvem region1. Mezi trpaslíky je ukládání a loadování při jiné příležitosti, než odchod od počítače považováno za přes-příliš elfí, nicméně začátečníkům bývá tolerováno :-)

 

Strana 1 z 2

<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>
| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.