Napsal Socializator Kategorie: Ze světa DF
Publikováno: 4. duben 2012 Zobrazeno: 3362

V posledních pár updatech včetně pravidelné měsíční zprávy Toady sděluje, že začína s implementací vylepšené přepravy. O co jde?

 

Nejžádanější žádost v tzv. Eternal voting, o němž více jindy, je právě zlepšené nošení a přepravování všemožného materiálu. Jistě jste si již všimli, že v pokročilejších fázích hry zabírá nošení věcí tam a zpět většinu práce. Vysekáte pár goblinů a z útrob pevnosti se vyřítí dav trpaslíků, aby posbírali všechny jejich věci. Problém je ten, že jeden trpaslík může vzít pouze jednu věc, např ponožku nebo semínko. To samozřejmě vede k vcelku absurdním až skoro imbecilním situacím, kdy jeden trpaslík vezme jednu ponožku, druhý druhou, třetí levou rukavici, čtvrtý pravou a tak to pokračuje po všech jednotlivých částech oblečení a zbraní, kterých může být tucty. A toto se má změnit.

Již brzy (v časovém měřítku DF jde cca o měsíce) tedy můžeme očekávat, že JEDEN trpaslík vezme koš, barel nebo pytel, posbírá všechny tyhle věci a dá je na sklad. No řekněte sami, není to sympatičtější a rozumnější? S novým nadbytkem pracovní síly si pak můžete hravě poradit. Ať už megastavby, nebo mega armáda nebo nějaký ten experiment.

Jak by řekl Horst Fuchs - ale to stále ještě není všechno! Chystají se káry a vozíky, které umožní pravděpodobně ještě masovější nakládání předmětů. Z dosavadních zpráciček těžko usuzovat, ale zdá se, že s károu se bude moci jezdit zcela kamkoliv, zatímco s vozíkem pouze po předem vytvořených kolejích. V podstatě to nebude nepodobné důlní železnici. Kolejový vozík pak bude výrazně efektivnější a budete si tak moci naplánovat v pevnosti takovou malou (nebo trošku gigantickou) železnici. Pohonem bude pravděpodobně trpaslík, ale nabízí se i využití zvířat. Ze zápisu na blogu to vypadá, že vozíky a káry budou snad využívány i během standardního těžení/kutání. Takže ti, co budou mít poctivou železnici budou schopni kopat tunely rychleji, než ti co mají jen káry. Přiznám se, že jsem docela zvědav!

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

| + - | RTL - LTR
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.